Ndertim Faqe Interneti

Ndertim Faqe Interneti Responsive

Dizenjimi "responsive" eshte trendi me i fundit ne fushen e web design. Sipas statistikave, perhapja e tablets do kaloje shifren e 100 milion perdoruesve, madje thuhet se po futemi ne eren e post-pc.

Pra njerezit gjithnje e me shume aksesojne internetin nepermjet smartphone-ve apo tablets.

Kjo risi ben qe dhe modeli i dizenjimit te websiteve te ndryshoje nga standarti me pixel te percaktuar, ne perqindje, ose me stile te ndryshme per rezolucione monitoresh te ndryshem.

Nepermjet nje informacioni qe jep secili shfletues interneti, "user agent" arrihet te dedektohet se nga cfare sistemi operativ kerkohet te aksesohet faqa, cili eshte rezolucioni ekranti dhe lloji shfletuesit. Keto te dhena me pas perdoren per tiu pergjigjur kerkeses per hapjen e faqes, duke i shfaqur modelin me te pershtatshem per ate tip aparati, pc, tablet apo smartphone. Kjo teknike zevendeson ate te dizenjimit te faqes dy here (per pc vec dhe smartphone vec) si dhe jep mundesine e perdorimit nga shume madhesi ekranesh (jo vetem dy).

Ne Oxygen Studio, ne i kemi dhene nje rendesi shume te vecante ketij fakti, dhe punojme cdo dite per te qene me afer teknologjive dhe zhvillimeve te reja ne menyre qe produkti final qe i ofrojme klientit te jete ai i duhuri.

Hausbrandt Suzuki Aurela Gace AIBA   Eco MarketUSLUGA Hygeia