Marketing ne Internet

Menaxhim i reklamave (baner) ne portale online

Ne marim persiper menaxhimin e reklamave me banera ne portale te klikuara shqiptare por edhe te huaja. Sipas qellimit te reklamimit, behet nje analize e websiteve, karakteristikave te tyre, editorialit etj, dhe planifikohet shperndarja e banerave.

Gjithashtu ne kujdesemi qe baneri te jete sa me terheqes, duke shtyre vizitoret te klikojne mbi te duke rritur trafikun ne faqe. Banerat mund te jene statik, JPG, PNG por edhe ne Animated GIF si edhe FLASH.

Social Media Marketing

Social Media Marketing i referohet procesit te perfitimit te trafikut ne website ose vemendjes ngaj markes apo produkteve nga rrjetet sociale.

Programet apo strategjithe e marketingut ne mediat sociale zakonisht perqendrohen ne krijimin e nje permbajtje kreative qe terheq vemendjen e perdoruesve dhe i inkurajon ato te lexojne, ta ndajne me miqte ne rrjetet e tyre. Nje mesazh biznesi i shperndare nga nje perdorues tek nje tjeter ka nje peshe te madhe tek nje klient potencial pasi vjen nga nje burim i besueshem, nga nje pale e trete, nga miku, shoku, dhe jo direkt nga kompania. Keshtu qe kjo forme marketingu e tipit "fjala e gojes" rezulton ne nje media te fituar sesa ne nje media te paguar.

Mediat sociale jane tashme lehtesisht te aksesueshme nga cdokush qe lidhet ne internet. Komunikimi gjithnje e ne rritje i kompanive ne rrjete sociale shpesh con ne nje mirnjohje te markes che permiresim te sherbimit te klientit. Gjithashtu media sociale sherbejne si menyra per te implementuar fushata marketingu relativisht me kosto te ulta.

Reklama me pagese ( PPC )

Pay-per-click, ose PPC, eshte nje menyre reklamimi ne platforma te ndryshme si Google, Facebook apo website me shume trafik ku ju mund te vendosni banerin tuaj. Ju mund te merni klikime nga keto platforma edhe pa pagese, ne menyre organike, por nese e reklamon nje link apo produkt me pagese, rezultati eshte shume here me i shpejte dhe me i madh.

Nese shikoni nenshkrimin "Sponsored" ne Google apo Facebook, kjo do te thote se jo permbajtje eshte nen efektin e nje fushate te paguar, dhe rezultatet jane sjelle perpara jush ne menyre te imponuar.

Kjo menyre marketingu eshte shume efektive per te fituar vizitore te shumte ne faqe. Por me pas ju duhet te keni nje plan te qarte se cfare doni qe keta vizitore te bejne ne faqen tuaj: te krijoni nje liste me emaile, te kerkoni te regjistrohen per nje arsye tjeter, te bejne nje kerkese online apo qofte edhe blerje online. Ne bote kjo menyre perdoret gjeresisht per blerje ose transaksione te ndryshme online.

Pavarsisht kostos, metoda eshte shume efikase per rezultatet qe te sjell, sidomos kur eshte e kombinuar mire me nje faqe ku vizitori drejtohet lehte per qellimin final qe ka fushata. 

Search Engine Marketing ( SEM )

Hausbrandt Suzuki Aurela Gace AIBA   Eco MarketUSLUGA Hygeia